Sporen naar het verleden. (3/3)

Het station van Schaarbeek ligt centraal op het tracé van de eerste spoorlijn in België tussen Brussel en Mechelen. Het oude stationsgebouw is een pareltje van de Belgische spoorwegarchitectuur. Het wordt verbonden met nieuwe, industriële loodsen en samen vormen ze onder de naam “Trainworld” een prachtig museumcomplex.  De oudste nog bewaarde  stoomlocomotieven in Europa staan hier in de kijker.

DSC_0047

DSC_0046.JPG

DSC_0058

In dit museum wordt het reilen en zeilen van passagiers en spoorwegpersoneel belicht, door de geschiedenis heen. Het geheel oogt behoorlijk indrukwekkend, temeer daar er optimaal gebruik wordt gemaakt van kunstmatige lichteffecten. Om die effecten volledig tot hun recht te laten komen heeft men het in de hallen aardedonker gemaakt.
Daar was ik niet op voorzien. Ik had geen statief meegebracht en met een flitslamp gaat elk effect sowieso verloren. Het fotograferen hier verliep dus niet van een leien dakje. Ik heb mij dan ook beperkt tot het maken van enkele sfeerbeelden.

DSC_0055.JPG

DSC_0067.JPG

Ons bezoek aan dit spoorwegmuseum werd afgesloten met, net voor het buitengaan, een blik op “Le Belge”, de eerste in België gebouwde stoomlocomotief.

DSC_0111.JPG

“Trainworld” in Schaarbeek is gemakkelijk te bereiken met de trein of auto en is absoluut een bezoekje waard.  Een hapje of drankje in het historisch stationsbuffet van Schaarbeek mag dan uiteraard ook niet ontbreken.

DSC_0005

Meer info over TRAINWORD in Schaarbeek vind je HIER.

Advertenties

6 Comments

  1. Je foto’s stralen toch iets uit hoor… Als fotograaf is het niet altijd simpel om de geest der dingen vast te leggen in je foto. Het historisch stationsbuffet is al een fotoshoot op zijn eigen waard merk ik 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s