Zonnebloemgeel.

De zonnebloem wordt met recht en rede de koningin van de zomerbloemen genoemd.
De zonnebloem komt oorspronkelijk uit Amerika. De Inca’s vereerden de zonnebloem als beeld van hun zonnegod. Zij aten de pitten uit de bloem, samen met bonen, maïs en pompoenen. Omstreeks 1530 zou Columbus de zonnebloem naar Europa hebben gebracht.
We kennen allemaal de gele zonnebloem, maar er zijn ook oranje, bruine, crèmekleurige en donkerrode versies, met grote of kleine bloemen. De zonnebloem staat sowieso, in elke kleur en vorm, garant voor een fijn zomergevoel.
En de bijtjes zijn er ook dol op.


Bericht

Vanaf morgen zal de frontpagina van deze blog er helemaal anders uitzien. Bij deze lay-out heb ik een probleem met de uitgelichte foto’s die teveel worden vervormd door de strakke afkadering. Daarom schakel ik morgen over op een ander blogontwerp van wordpress.com.
De insteek blijft dezelfde : klikken op een foto naar keuze op de beginpagina en zo kom je vanzelf in het desbetreffende logje terecht. Jullie vinden de weg wel.

Fluwijn

 

Advertenties

7 Comments

  1. Heb in Frankrijk ook heel mooie zonnebloem velden gezien, eindeloos lange velden. ’t is een speciale plant hé, de bloem volgt echt de zon. Je omschakeling is heel goed gelukt vind ik. En ook je ‘archief’ per maand is heel handig.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s