Creepy.

In het eeuwenoude gedeelte van de Westerbegraafplaats in Gent zijn er nogal wat spookachtige hoekjes te ontdekken. Je vind er grafzerken van meer dan tweehonderd jaar oud, waarin graaf Dracula zich helemaal thuis zou voelen. Zo’n griezelbezoekje aan dit immens kerkhof loont echt wel de moeite. Je hoeft daarvoor niet eens te wachten tot Halloween.

DSC_0033 - kopie b.jpg

DSC_0115 - kopie b

DSC_0128 - kopie b

Advertenties

7 Comments

  1. Sommige graven zien er inderdaad “Creepy” uit, omdat ze door de jaren heen verweerd en door groen en bomen afgezonderd zijn tot een duister plekje. Maar ooit waren dit mooie kunstwerken, waar edelen en de rijkere families in begraven werden. Ook voor mij kan die laatste foto me bekoren! Mooi met dat beeld, dat licht en het groen erom heen, brengt echt sfeer!
    Een “niet Creepy” groet, Heidi

    Beantwoorden

  2. Toen ik jong was kreeg je mij met moeite op een kerkhof . Met ouder worden relativeer je meer en begrijp je dat iedereen ooit op een kerkhof beland. Je ziet mensen onherroepelijk verdwijnen uit je leven en je vindt troost in de stilte van een kerkhof bij een herdenkingsteen/graf. Op oude kerkhoven zie je graven die als het ware vergroeid zijn met de aarde. Ooit hebben deze mensen toen ze leefden ook hier gestaan om afscheid te nemen van geliefden.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s