Periclès.

Dit is een foto uit 2008 die ik uit mijn fotoarchief heb gevist. Het blauw geverfde gebouw langs de Gentsesteenweg in Deinze was jarenlang een vertrouwd beeld voor de inwoners van onze stad. Het waren de gebouwen van de voormalige kinderwagen- en speelgoedfabriek “La Carrosserie Enfantine Periclès“, gesticht in 1888.
De produktie van speelgoed en kinderwagens werd lange tijd geleden reeds naar het buitenland overgebracht. Maar tot in 2013 was er in deze gebouwen nog een atelier gevestigd, waar herstellingen werden uitgevoerd en stoffen gestikt.
Daarna stonden de gebouwen een tijdlang leeg en intussen zijn ze met de grond gelijk gemaakt, waardoor alweer een stukje industrieel erfgoed van onze stad voorgoed verdween.
Gelukkig is een deel van de kwaliteitsvolle kinderwagens en het mooie speelgoed dat in die gebouwen vele jaren geleden werden gefabriceerd nog steeds te bezichtigen in de erfgoedafdeling van het museum van Deinze en de leiestreek.

Momenteel (nog tot 23 september) is het museum van Deinze gesloten voor het publiek, om de opbouw van een nieuwe tijdelijke tentoonstelling vlot te kunnen laten verlopen. 

DSC_1933 - kopie

Advertenties

3 Comments

  1. Je foto’s zijn de laatste dagen wel héél kleurrijk hè! 🙂
    Dit kleurtje maakt het gebouw wel erg opvallend.. het zal niet de originele kleur geweest zijn, maar ongetwijfeld zo wel een aandachttrekker! En als het dan weg is.. valt dat ook weer des te harder op.
    Groetjesss!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s