Een wandeling in Meigem.

Vanaf de kerk, door de dorpskern, langs landelijke wegen en uitgestrekte fruitboomgaarden, voorbij de befaamde pottenbakkerij, door velden en dreven, wandelde ik in Meigem tot aan het Schipdonkkanaal.

Meigem (nabij Deinze) wordt in de geschiedenisboeken vermeld omwille van de gruwelijke oorlogsfeiten die er plaats vonden in 1940. Maar Meigem is ook bekend omwille van z’n Heilige Bloedprocessie (een zuster-evenement van de Heilige Bloedprocessie in Brugge) die komende zondag voor de 74 ste keer uitgaat.

DSC_0002

DSC_0020

Toen Meigem in 1724 in het bezit kwam van een relikwie van de bebloede geselkolom van Christus, werd het dorp een bedevaartsoord. Eerst was er een ommegang, maar de eigenlijke Heilig Bloedprocessie ontstond pas in 1945. Ruim 550 vertolkers geven ieder jaar gestalte aan dit gebeuren.

Een andere troef van het dorp is de fruitteelt. In de omgeving van Meigem zijn heel wat fruitkwekers gevestigd. Appels en peren worden er op grote schaal geplukt, maar ook aardbeien en kersen. De kersenoogst is dit jaar bijzonder goed geslaagd. De kersen van Meigem zijn zeer talrijk en super lekker.

 

cherry-35288_960_720

6 reacties op ‘Een wandeling in Meigem.

  1. net lekkere kersen gesnoept van Meigem 🙂
    mooi blokje rond is dat
    die processie heb ik nog nooit gezien, en dit weekend zal het er zeker te warm voor zijn
    petje af voor de mensen die mee stappen, zelf raak ik met moeite vooruit met zo’n hitte, geef mij maar temperaturen tot hoogstens 24°
    Mooie Meigemse sfeerfoto’s!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s