Van het sas naar de put. (5/5)

Het Sas van Astene had ik een tweede keer achter mij gelaten en ik was onderweg naar “Vosselare-Put“. De zon scheen en een zacht briesje zorgde ervoor dat het niet té warm werd. Het was mooi en aangenaam fietsen op deze weg die naar de Put leidde.

DSC_0016

Hier en daar werd het uitzicht belemmerd door een beukenhaag. Gelukkig was mijn fiets net hoog genoeg om over de haag te kunnen piepen.

DSC_0087

En toen kwamen we aan bij Vosselare-Put, waar niet veel te zien was. De foto hieronder was de enige glimp die ik van de Put kon opvangen. Een beetje een anti-climax van dit fiets-verhaal, eigenlijk dus.

DSC_0084

Vosselare-Put” is niet meer dan een verbreding in een afdamde arm van de Leie, die sinds jaar en dag uitgebaat wordt als open-lucht zwembad. In mijn tienerjaren ben ik hier nog komen zwemmen. Sindsdien nooit meer.
Vanop de weg kan je het zwembad niet zien. Op de parking voor de ingang van het domein stonden slechts enkele auto’s, maar wel veel fietsen. Er wordt wat af gefietst, hier in de Leiestreek. En ook veel gezwommen. Maar aan zwemmen doe ik niet meer mee. Ik vind het water véél te nat. 😦

DSC_0086

Dus viel er voor mij hier niet veel te beleven en maakte ik maar rechtsomkeer. Het werd ook stilaan later in de namiddag en tijd om terug naar huis te keren, want ik moest het avondeten nog klaarmaken tegen dat vrouwtjelief terug thuis kwam van haar werk.

DSC_0085

Ik reed terug tot aan het jaagpad langs de Leie.

DSC_0088

Wat later fietste ik alweer onder de brug van het veevoederbedrijf door, waar ik een ietwat ranzige geur opsnoof.

DSC_0089

En nog wat later reed ik het centrum van Deinze terug binnen. Voor ik naar huis reed maakte ik nog eventjes een stop bij het strandhokje dat bij Café Bruno hoort en waar, twee weken ervoor, Fotorantje zich had achter verstopt. 😉

DSC_0103

DSC_0101

Ziezo, hiermee heb ik getracht om het fietstoerisme in de Leiestreek wat te promoten. De toeristische dienst kan tevreden zijn over mijn geleverde inspanning.
Volgende keer laat ik weer andere mooie fietswegen in de Leiestreek aan bod komen.

DSC_0097

7 reacties op ‘Van het sas naar de put. (5/5)

  1. halfweg die mooie fietstocht mocht je toch wel iets gedronken hebben in vosselare put
    als er nog plaats was want aan de fietsen te zien was er veel volk
    haha ja daar stond ik dus
    stop nu maar met reclame maken voor deinze en omgeving, t wordt hier al druk genoeg :-p

  2. Hahaa.. nou inderdaad een beetje een anticlimax, die put.. maar ja, een put is meestal niet iets leuks om in te gaan zitten hè! Gelukkig deed jij dat niet.. jij reed terug naar huis om voor je vrouwtje te gaan koken.. hopelijk verging je de lust niet door die ranzige lucht bij de veevoederfabriek..! 🙂
    Heel herkenbaar, dat blauwwitte hokje.. maar echt verstopt stond fotorantje niet hahahaa!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s