Lucie is niet meer.

Op 14 oktober 2006 kwam Lucie bij ons wonen. We waren haar gaan afhalen op de poezenboot in Gent. Lucie was door haar vorige eigenaar aan de deur gezet, toen bleek dat ze in verwachting was. Ze was maanden op de dool. Ergens onderweg werden haar kittens geboren. Er bleef er slechts ééntje in leven.
Samen met die kleine poes dwaalde Lucie door de stad Gent. In de zomer van 2006 kwamen ze allebei totaal uitgeput en uitgemergeld op de poezenboot terecht. Daar hebben ze een tijdje verbleven, tot wij hen zijn gaan halen.

Afbeelding 008


Onder toezicht van de dierenarts kwamen moeder en dochter er weer helemaal bovenop. Ze voelden zich bij ons algauw helemaal thuis en kenden hier het reilen en zeilen vaak beter dan wijzelf.
Lucie was een zeer aanhankelijke en zachtaardige kat. Ze had ook een groot moederhart. Ze bleef maar zorg dragen voor onze andere poes, ook al was dat al lang geen kitten meer.
In het najaar van 2016 werd bij Lucie kanker vastgesteld. De dierenarts gaf haar toen nog hoogstens een jaar. Ze is nog bijna twee jaar bij ons gebleven. We hebben haar al die tijd zo goed mogelijk verzorgd en in de watten gelegd. De laatste weken was ze fel verzwakt en danig vermagerd. Ze had haar gevecht tegen de kanker opgegeven.

Vandaag hebben we haar moeten laten inslapen. We zullen onze lieve Lucie missen. Het was een voorrecht om haar al die jaren in huis te mogen hebben.

page1
page2

7 reacties op ‘Lucie is niet meer.

  1. Het doet altijd pijn om een huisdier te laten inslapen…
    Heb het ook moeten laten doen bij onze hond, die een ongeneeslijke oog en oor ontsteking had… 😦
    Maar van de andere kant, jullie hebben het beestje ook vele mooie jaren geschonken hé , dat zal je wel bijblijven !

  2. Aaaach.. wat triest. Maar wat heeft ze het goed gehad bij jullie.. kijk toch eens wat een prachtige poes op die mooie foto’s! Een schrale troost, ik weet het, maar toch een fijne gedachte hè.
    Sterkte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s