April.

De maand april ontleent zijn naam aan het Latijnse woord ‘aperire’, wat ‘openen’ betekent. Dit verwijst naar het seizoen waarin de bomen en bloemen tot bloei komen en zich weer openen. April wordt van oudsher ook wel grasmaand of kiemmaand wordt genoemd. April is dus niet vernoemd naar een Romeinse godheid, zoals dat bij verscheidene andere maanden wel het geval is. April was echter in de Romeinse tijd gewijd aan Venus, de godin van de liefde. Nu nog steeds staat de maand april symbool voor de ontluikende liefde.
Als je de liefde van je leven ten huwelijk wil vragen, dan doe je dat dus het best in de maand april. Want dan is de kans het grootst dat ze “ja” zegt. Maar doe het zeker niet op 1 april, want dan denkt ze mogelijks dat het om een 1 aprilgrap gaat. 😛

casal-1697571_960_720

Dit rubriekje over de kalendermaanden begon vorig jaar in mei. Hiermee hebben we alle maanden gehad. Via deze link vind je ze nog eens op een rij.

5 reacties op ‘April.

  1. Weer heel interessant en ik wist er niks van. Maar het klopt wél hè, hoewel door de global warming het spul natuurlijk steeds vroeger in bloei komt.
    Ik was vandaag in de Keukenhof.. over bloemen gesproken..! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s